Jon er DJ og udviklingshæmmet

26. maj 2016

DJ Jon

Mød Jon. Jon elsker at spille musik. Og han er god til det. Så han begyndte at spille musik på diskoteker.

Han blev efterhånden rigtig god til at være DJ. DJ Jon, som han kalder sig. Bagefter fik han sit eget lille studie derhjemme i Ringkøbing. Og det har han stadig væk. Både med mixerpult, forstærker, mikrofon, højttaler og computer. Så mixer han sin egen musik.

Naboerne kan godt lide musikken. De klager ikke. Men det er også, fordi der er kommet lyddæmpning  på, hvor Jon bor. Så det ikke larmer, når han laver musik.

Der begyndte hurtigt at komme bud efter ham. Mange ville gerne have ham ud at spille. Og nu har han været ude som DJ i 8-10 år.

Han tager ud og spiller til private fester. Både små og store fester. Så ringer folk og aftaler, at han skal komme og spille musik. Og så aftaler de på forhånd hvad for noget musik, han skal spille.

Til festerne står Jon og styrer musikken og siger noget i mikrofonen engang imellem. Han spiller både til fødselsdage, sportsfester, fester i forsamlingshuse, børnefester, bryllupper mm. Jon synes, det er sjovt at være ude at spille. Og han får altid ros. Ikke nogle negative kommentarer.

De eneste to ting, Jon ikke selv kan klare, det er økonomi og transport.

Jon har ikke bil eller kørekort, så folk må selv hente ham og tage udstyret med frem og tilbage. Men det plejer heller ikke at være noget problem.

Når Jon så får penge for at spille, så tager han imod pengene, og så giver han dem til sin værge. For han har fundet ud af, at han ikke kan styre det med penge selv. Så det hjælper hans værge ham med.

Jon er begyndt på noget nyt: Folk kan komme hjem og indspille og synge hjemme hos ham. Så laver Jon musikken på computeren derhjemme. En dag kunne Jon også godt tænke sig at lave musik med de kendte.

Til sidst vil Jon gerne komme med et godt råd til alle udviklingshæmmede:

”I skal ikke holde jer tilbage. Kast jer ud i det, I gerne vil prøve. Gør det, I drømmer om!”

Hør Jons musik her: https://www.youtube.com/channel/UCTbe41Z0smsidMs9PgRTXjw