Knuus.dk får en make-over

27. december 2016

En designuddannelse i Herning har fået til projektopgave, at lave nyt design til knuus.dk. Knuus.dk er ULF’s online datingservice for mennesker med udviklingshæmning.

Professionsbachelor-uddannelsen Digital Konceptudvikling hos Erhvervsakademi MidtVest laver ny version af knuus.dk

 

En gruppe studerende på professionsbachelor-uddannelsen Digital Konceptudvikling hos Erhvervsakademi MidtVest, er som en del af deres eksamensprojekt netop nu, i gang med at udvikle et digitalt datingkoncept for mennesker med et udviklingshandicap i Danmark. Nærmere betegnet i fællesskab med Udviklingshæmmedes LandsForbund (ULF).

Da Projektleder Signe Naessing forhørte sig hos underviserne på professionsbachelor uddannelsen Digital Konceptudvikling om mulighederne for, i fællesskab at arbejde med et digitalt datingkoncept for mennesker med udviklingshæmning, blev et nyt og spændende samarbejde født.

De studerende skal i løbet af en 3 ugers periode arbejde med skabelsen af et digitalt datingkoncept for mennesker med udviklingshæmning, men baggrund i en allerede eksisterende hjemmeside kaldet knuus.dk.

Som første del af forløbet kiggede projektleder Signe Naessing (ULF) forbi Erhvervsakademi MidtVest mandag den 5. december, hvor hun fik de studerende på rette spor i forhold til en dybere forståelse af hvad det egentlig vil sige at være et mennesker med udviklingshæmning. Signe kom forbi igen mandag den 12. december sammen med 2 brugere af Knuus.dk, således de studerende har mulighed for at interviewe dem og derved sikre et mere skarpt og målrettet digitalt koncept.

”Da jeg sin sin tid tog fat i underviserne hos Digital Konceptudvikling, var det i håb om at vi kunne finde fælles fodslag, i forhold til at give udviklingshæmmede i Danmark bedre vilkår for at finde nye venner og/eller kærester, og jeg er meget glad for at de var med på ideen” udtaler Signe Naessing.

Det er ikke kun hos Signe at ideen vækker glæde, Uddannelsesleder Lykke Dahlén udtaler bl.a. ”Da Signe foreslog os casen, slog vi til med det samme. Det er en unik mulighed for vores studerende for at arbejde med en spændende og kompleks problemstilling for en gruppe af mennesker, vi ellers sjældent har adgang til. Vi sætter en dyd ud af, at vores studerende skal være i stand til at udvikle digitale koncepter, der med fokus på brugervenlighed skaber værdi til virksomheder og disses målgrupper – uanset hvilke målgruppe af mennesker de studerende udvikler til”

Hele forløbet slutter med en afsluttende præsentationsrunde på Erhvervsakademi MidtVest den 2. februar, hvor der bl.a. kåres det bedste digitale datingkoncept, som ULF kan arbejde videre med.

Nyttige links
http://www.eamv.dk/Uddannelser/Videreg%C3%A5ende-uddannelser/Professionsbachelor-i-digital-konceptudvikling/Introduktion

Kontakt
Signe Naessing, Projektleder hos ULFMedia signe@ulfmedie.dk, 61 27 82 42
Lykke Dahlén, Uddannelsesleder for professionsbacheloren Digital Konceptudvikling hos Erhvervsakademi MidtVest, lda@eamv.dk, 26 15 22 36
Kenneth Dahl, Underviser på professionsbacheloren Digital Konceptudvikling hos Erhvervsakademi MidtVest, ked@eamv.dk, 61 65 10 11