Vi udgiver sex- og kærestemanualen

18. januar 2017

ULF har modtaget støtte fra Helsefonden, til at udvikle og udgive en manual som handler om sex og kærester.

Vi kalder den sex- og kærestemanualen.

Der er stort behov for seksualrådgivning til mennesker med udviklingshæmning. ULF´s seksualrådgivning er med til at opfylde et udækket behov for seksualrådgivning hos en stor gruppe mennesker med udviklingshæmning eller særlige behov. Rådgivningen varetages af uddannede borgervejledere, så rådgivningen foregår i øjenhøjde. Hvis det handler om emner, som kræver mere professionel hjælp, så henvises den enkelte til vores seksualvejleder. Rådgivningen har åbent en gang ugentligt og har årligt mellem 600 og 800 henvendelser, mere end 90 % af henvendelserne kommer fra mennesker med udviklingshæmning og rådgivningen har således succes med at nå ud til målgruppen.

I vores arbejde med seksualrådgivning til mennesker med udviklingshæmning oplever vi stor mangel på materiale målrettet mennesker med udviklingshæmning. Det materiale, som mangler, er materiale de selv kan bruge, eller som de kan bruge med støtte fra underviser eller andre.

Det bliver materiale, som er visuelt, og som kan bruges uafhængig af læsefærdigheder. Og så bliver det materiale, som også kan være med til at give mennesker med udviklingshæmning eller særlige behov forståelse for deres egne følelser og følelser hos deres relationer.