Mine egne penge

mineegnepenge

Mennesker med udviklingshandicap har fået sværere ved at styre deres egne penge og bevare overblikket over deres privatøkonomi. De risikerer derfor let at ende i økonomiske problemer.

  • Tidligere kunne mennesker med udviklingshandicap gå ned i banken og få råd fra deres bankrådgiver og hjælp til at betale regningerne. I dag er mange bankfilialer lukket, og man skal i stedet bruge NemID og webbank.
  • Tidligere havde mennesker med udviklingshandicap en bankbog, hvor de let kunne overskue, hvad der stod på kontoen, og hvor der ikke var mulighed for at lave overtræk. Bankbogen er i dag afskaffet.

NYE TEKNOLOGIER HAR GIVET NYE UDFORDRINGER
Nye teknologier som webbank og NemID er en naturlig del af hverdagen for de fleste danskere, som har fået lettere ved at betale regninger og styre privatøkonomi. Men teknologien har betydet, at det er blevet meget sværere for mennesker med udviklingshandicap at styre deres egne penge. Vi oplever, at mange borgere med udviklingshandicap ikke umiddelbart besidder de kompetencer, som moderne teknologi kræver for at styre sine egne penge.

SELVBESTEMMELSE OVER EGNE PENGE GIVER LIVSKVALITET
Vores kursus i ”Mine egne penge” hjælper borgeren til at få et overblik over sin privatøkonomi. Træningsmaterialet gør trinvist borgerne med udviklingshandicap bedre og mere selvhjulpne, hvilket er det overordnede mål, da det giver frihed og selvbestemmelse og dermed øger livskvaliteten for den enkelte.

Deltagerne på 1 dags-kurset øver sig i at lave budget og lægge udgifter op ligesom i ”Luksusfælden”. Undervejs kommer vi omkring emner som gæld og opsparing, selvbestemmelse og gode råd til en god økonomi. I får også udleveret en kasse med diverse materialer, som I kan arbejde videre med efterfølgende.

YDERLIGERE INFORMATION
For yderligere information kontakt Maria i vores kursusafdeling på
tlf.: 75 72 46 88 mail: kurser@ulf.dk


MØD TO AF ULF’S BORGERVEJLEDERE 

Sally fortæller her om at være registreret i Ribers Kredit Institut.

Rasmus fortæller om at blive gældsfri

Tina Madsen viser hvordan man hæver penge i en automat