Tag styringen over eget Liv

Alle har brug for forbilleder. Det har man også, når man har et udviklingshandicap.

På dette inspirations-/målsætningskursus er det en person med udviklingshandicap, der fortæller sin egen historie om, hvordan han/hun har og opnår mål og drømme i livet. Det kan f.eks. være:

  • At flytte fra bofællesskab til egen lejlighed
  • At få drømmejobbet
  • At lære at tage offentlig transport

Det kan være svært at have et handicap, der har betydning for, at de almindelige dagligdags gøremål bliver mere udfordrende. En del personer med udviklingshandicap mister desværre helt eller delvis troen på egne evner.

Formålet med dette minikursus er at give dem troen på og lysten til at tage styringen over deres eget liv. Dette ved at give dem et identificerbart forbillede, som på trods af handicap har taget styring i eget liv og opnået egne mål. Samtidigt giver kurset deltagerne kendskab til målsætning igennem smartmodellen.

Undervisning med borgervejleder

Det vil være en borgervejleder med et udviklingshandicap, der fortæller sin egen historie. Derudover vil der være en underviser med fra ULF kontoret, som støtter borgervejlederen, hjælper med at svare på spørgsmål og faciliterer gruppearbejdet. 

PRAKTISK INFORMATION

VARIGHED
2 timer med en indlagt pause

ANTAL DELTAGERE
Ubegrænset

Pris
Vejledende pris 4.000 kr. plus kørsel efter statens takster (prisen afhænger af transporttid)

MATERIALE/OPBYGNINGEN

Kurset er bygget op med et inspirationsoplæg af en person med et udviklingshandicap, der fortæller sin egen historie med at opnå mål, tage styringen og sætte retningen for eget liv. Derefter vil der være dialog i plenum og gruppeopgave i at sætte egne mål. Der vil til sidst blive udleveret en lille folder, som deltagerne kan tage med hjem, som inspiration til at arbejde videre med målsætninger i deres liv.

Målgruppen

Alle personer med et udviklingshandicap eller særlige behov. Kurset giver ekstra god mening for unge i målgruppen, som er i overgangen fra ung til voksen.

Kurset tager udgangspunkt i smartmodellen som målsætningsredskab.

YDERLIGERE INFORMATION

For yderligere information kontakt vores kursusafdeling på:

Tlf.: 75 72 46 88

Mail: kurser@ulf.dk