”Bjarne Jensen får fortjenstmedaljen”

5. marts 2019

Bjarne Jensen har en fantastisk historie! Efter en opvækst på Den Kellerske Institution i Brejning har han i
40 år været ansat under Ellehøj og senere CFBB i Vejle og har derfor fået en fortjenstmedalje af Hendes Majestæt Dronning Margrethe II.

 

Bjarnes arbejde

De første mange år arbejdede Bjarne flittigt på det beskyttede værksted Ellehøj, men senere fik han lyst til at komme ud på ”det almindelige arbejdsmarked”. Han har været ansat hos ULF siden 2008, og inden da arbejdede han som frivillig i ULF i et par år. Bjarne har været meget aktiv og har altid stillet op til ULF’s mange forskellige aktiviteter. Han har altid haft på sinde at tale ULF’ernes sag og er meget opmærksom på uretfærdighed overfor netop denne gruppe mennesker. Som kollega er han særdeles vellidt og spreder godt humør og har altid en joke til lejligheden.

   

Bjarnes bog

Som en del af Bjarnes arbejde hos ULF har han skrevet en bog om sin opvækst på Den Kellerske Institution. Det har været et kæmpe arbejde, der har taget 10 år og bragt mange følelser op undervejs. Bogen udkom i 2016 og er Bjarnes personlige historie om, hvordan han oplevede den tid. Han har været den drivende kraft bag ønsket om en mindesøjle i Brejning. Her er det også ULF’ernes sag, der betyder noget. Dengang fik mennesker med udviklingshandicap kun et trækors, der rådnede over tid. Bjarne mente, at de fortjente et ordentligt mindesmærke. Overskuddet fra salget af bogen går til mindesmærket.

  

Fejring af jubilæet

Faktisk var det allerede i 2018, at Bjarne havde 40-års jubilæum, men det blev fejret fredag den 22. marts 2019 i Foreningernes Hus i Vejle. Der var hjemmebagt kransekage og bobler. Torben Ramlov fra Center for Beskyttet Beskæftigelse havde fortjenstmedaljen og det medfølgende diplom med. Både han og Jane Jensen fra ULF gav Bjarne et par ord og et 3-foldigt leve med på vejen. Det var en rigtig hyggelig dag. Tak for din store indsats gennem tiden, Bjarne, vi glæder os til det fremtidige samarbejde.