ULF har afholdt efterårskursus.

6. november 2019

ULF har afholdt Efterårskursus!

Efterårskurset blev en weekend fyldt med aktiviteter og samvær med andre. Efterårskurset blev afholdt som samarbejde imellem ULF og ULF Ungdom på Danhostel i Odense.

Temaet for årets efterårskursus var ”Demokratiske Værdier” – hvorfor er det vigtigt?”.

  • Hvad er demokrati?
  • Hvorfor er demokrati vigtigt?
  • Hvad kan du bruge demokrati til i dit eget liv?

 

Svend Erik Pedersen fra ULF Svendborg kreds fortæller her om kurset:

”Kurset var fint, selvom der var lidt udfordringer med fordelingen af værelser, da vi ankom. Men det blev hurtigt løst. Temaet var jo ”Demokratiske værdier” og de er vigtige at have fordi, når vi har dem, kan vi alle sammen være med til at bestemme. Og i kraft af de demokratiske rettigheder kan vi eks vis selv bestemme over vores hverdag. Hvis det ikke var sådan, ville det jo være andre der bestemte. Jeg fik et godt indtryk af, hvordan demokratiet fungerer i Danmark, dvs. at i Danmark er magten tredelt, altså at vi har den udøvende, den lovgivende og den dømmende magt. Ideen er, at magten ikke skal ligge et sted, men er delt i 3. Det gør, at misbrug af magten ikke er nem.
Den måde, jeg kan bruge den demokratiske rettighed i mit eget liv, er igennem de grundlæggende rettigheder. Men med rettighederne kommer der også pligter. Og rettighederne er det, der driver værket, vil jeg sige. Dengang rettighederne ikke eksisterede, var alting mere eller mindre tilrettelagt. Med rettighederne kan man selv sætte præg på sit liv.”

STEMNINGSBILLEDER FRA EFTERÅRSKURSUS 2019